PRIMĂRIA COMUNEI SĂCELE
Adresa: Str.Cetatea Histriei nr.20
Localitatea Săcele, Judetul Constanta, Cod 907260
Tel./Fax: 0241-876.005 , 0241-876.031
e-mail: primariasacele@yahoo.com

Accesibilitate
Program de lucru cu publicul
Luni - Joi: 07.30 - 16.00
Vineri: 07.30 - 13.30

 

PRIMARIA COMUNEI SACELE, judetul CONSTANTA, publica anuntul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei functii publice de executie vacante in baza art. IV din OUG 34/2023 - alin.(2) lit. a) si art. 618 alin. (3) din Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare


Data publicarii anuntului: 02.08.2023

DETALII CONCURS

Formularul de inscriere

Model orientativ adeverinta vechime

REZULTATUL SELECTARII DOSARELOR CONCURS

REZULTAT PROBA INTERVIU

REZULTAT PROBA SCRISA

REZULTAT FINAL

Anunt

Informare destina potentialilor cultivatori de plante modificate genetic: Informare Directia Agricola

Anunt privind inscrierea in Registrul de Evidenta a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea si Epurarea Apelor Uzate


Conform Hotararii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, constructia, inscrierea/inregistrarea, controlul, exploatarea si intretinerea sistemelor individuale adecvate de colectare si epurare a apelor uzate, persoanele fizice si juridice, proprietari ai spatiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare, au obligatia de a se inscrie in Registrul de Evidenta a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea si Epurarea Apelor Uzate al Comunei Sacele.

ATENTIE!

• Proprietarul spatiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare are obligatia sa inscrie sistemul de epurare in registrul autoritatii publice locale pentru evidenta unor astfel de sisteme, in termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare si/sau epurare a apelor uzate.

• Obligatia inregistrarii revine si proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite inainte de intrarea in vigoare a prezentului act normativ, in termen de 180 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii Guvernului.

• In conformitate cu respectiva hotarare privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, constructia, inscrierea/inregistrarea, controlul, exploatarea si intretinerea sistemelor individuale adecvate de colectare si epurare a apelor uzate, neinscrierea in Registrul de Evidenta a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea si Epurarea Apelor Uzate de catre persoanele fizice si juridice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul imputernicit al Garzii Nationale de Mediu si al Inspectiei Apelor din cadrul autoritatii de gospodarire a apelor.

30 octombrie 2022 este termenul limita pentru inscrierea in Registrul de Evidenta a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea si Epurarea Apelor Uzate.

• Formularul de inscriere in registrul de evidenta a sistemelor individuale adecvate de colectare si epurare a apelor uzate la nivelul Municipiului Constanta se completeaza si se depune la sediul Primariei Municipiului Constanta.

Formularul de inscriere in registrul de evidenta a sistemelor individuale PMP - EPURARE (statii) se poate descarca de aici

Formularul de inscriere in registrul de evidenta a sistemelor individuale PMP - COLECTARE (fose) se poate descarca de aici

Compartimentul Urbanism si registrul agricol

Anunt public privind decizia etapei de incadrare COMUNA SACELE


COMUNA SACELE, prin PRIMAR OPREA ION anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM Constanta, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului: NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, pentru proiectul: "ASFALTARE STRAZI IN COMUNA SACELE-NORD, JUDETUL CONSTANTA", propus a fi amplasat in judetul Constanta, comuna Sacele, intravilan Sacele.

Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Constanta din municipiul Constanta, str. Unirii, nr. 23, judetul Constanta, in zilele de luni pana vineri intre orele 9:00-13:00, precum si la urmatoarea adresa de internet http://apmct.anpm.ro.

Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 de zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a APM Constanta.

ANUNT


Data: 02.03.2022

Primaria Comunei Sacele organizeaza concurs de recrutare pentru functia publica de executie: INSPECTOR

Rezultate selectie dosare

Detalii Anunt

Formularul de inscriere (se descarca prin click pe link)

ANUNT


Procedura de transmitere a documentelor privind inregistrarea in registrele de stare civila a actelor de deces:

Procedura inregistrare


Model declaratie casatorie:

Declaratie casatorie

ANUNT


Amenzile contraventionale datorate la bugetul local, se platesc in contul unic "SUME INCASATE PENTRU BUGETUL LOCAL IN CONTUL UNIC, IN CURS DE DISTRIBUIRE" deschis la trezoreria Constanta.

PRIMARIA SACELE

CIF. 4859992

RO06TREZ23121A470400XXXX

Ordin Administratia Publica 7166/2017

Pozitia geografica a comunei Săcele

Localitatea se afla situat la N-E judetului Constanta, sud-estul României , la 20 km de orasul Navodari.
Comuna Sacele se învecineaza cu: comuna Istria la nord, Lacul Sinoe la nord-est, comuna Corbu la est si sud-est, comuna Mihail Kogalniceanu la sud, Comuna Târgusor la sud-vest, comuna Cogealac la vest si nord-vest

Comuna Sacele este localizata la jumatatea distantei dintre Constanta si Tulcea si face parte din zona litoralului românesc, pe o lungime de 24,5 km, în lungul Grindului Chituc. La vest de ea este pozitionata marginea estica a Podisului Dobrogei, iar la est se afla zona lagunar-deltaic (lacurile Nuntasi, Tuzla si partea sudica a lacului Sinoe, precum si grindul Chituc)

Situata la aproximativ 12 km sud de Cetatea Histria, zona comunei Sacele, fost Peletlia, a facut parte din teritoriul Cetatii. Cetatea Histria a fost fondata la sfarsitul secolului VII i. Hr., ca port pe actualei lagunei Sinoe - fost golf deschis la mare, de catre colonistii din Milet, dobandind in perioada greaca si elenistica un rol important in Pontul Euxin din punct de vedere economic. Date istorice cu privire la anul infiintarii comunei Sacele nu se cunosc cu exactitate, ele pierzindu-se in negura vremii.Obiective turistice

Grindul Chituc
Lacul Nuntasi
Refugiul ornitologic Corbu-Nuntasi-Histria
Asezari din epoca elenistica, secolul III-II î. Hr.
Asezari din epoca romana timpurile, secolul I-IV
Asezare din epoca migrantilor, secolul al X-XI
Turnul din epoca antica